23.4.2021

EV House in Portugal

Architect
Artspazios Group
Location
Portugal
Photos
Fernando Guerra FG+SG
Year
2019-2020

EV House is an elegant private home designed by the Artspazios Group. The materials used in this architectural residence and the interior design are natural and stylish. The thermowood panelling correspond with the modern and clear lines of the space. The concrete walls also find its corresponding accent in the furnishing and decorating. The main color scheme of the interior is dominated by different tones of gray and brown, keeping the atmosphere serene. The end result is a harmonious combination of artificial and natural materials.

The large windows of the bedroom are open toward the back yard and invite the maximum of the view and the light.  Lunawood Thermowood can function as a connector that literally brings the nature in.

 

A downward topography gesture facing west, contemplating the valley underlined by the mountain on the horizon. That’s the scenario in which this project emerges, in a sequence of overlaid volumes insuperable in its monolithic character, but still permeable within, defining exterior spaces intrinsic to the indoor space.  The concept guideline revolves around the pre-existing frame whose geometry was homogenized in a single mass only to be opened in a thin vertical gap, highlighting the entrance. This verticality is also found in the living room unfolding into an uninterrupted indoor height though the floors. This allows for the living room to be contemplated from the study and guest room both upstairs. This main structure is embraced by another volume containing the main suite connected to exterior spaces, at both ends, such as a covered dining area towards east and a chill out area facing West built around a bonfire. The whole composition culminates in a longitudinal concrete platform whose swimming pool and water mirror shelter the garage on the floor below.”

ARTSPAZIOS group 

Read also

All projects
Sign up for our newsletter
Privacy Policy