The Wind Hill - a private village in the Jeju Island - Lunawood
26.7.2022

The Wind Hill – a private village in the Jeju Island

Architect
doojin hwang architects
Location
Jeju Island, South-Korea
Photos
Lunawood
Year
2022

Designed by Doojin Hwang Architects, Wind Hill Village is located on Jeju Island, South Korea’s largest island with an area of 1.8 km2. The Wind Hill is a unique complex of six detached houses for six different clients, forming a visually unified village. The project was implemented in 4 and a half years.

Each house is independent, but shares a parking area, swimming pool, outdoor spa, fitness area and gas tanks. After developing the prototype, each house was designed individually so that no two houses are alike. The houses are characterized by naturally greyed Lunawood cladding, which also covers the roof surfaces. Depending on the weather and time of day, the village always looks a little different. The gray exterior cladding has merged beautifully with the natural stone walls.

Naturally grayed exterior cladding and roof cladding with Lunawood

The harmonious village blends so naturally and gracefully into the surroundings. The beautiful silver gray tone of the weathered Lunawood Thermowood, and the stone walls between the plots make a great combination in the lush, vulcanic environment.

The exterior cladding of The Wind Hill houses is expertly made, utilizing the best aspects of Lunawood Thermowood and natural graying. The precise angles of the houses and the roof cladding have been achieved by using Lunawood products. Due to the humid and hot climate, the project required a particularly dimensionally stable wooden exterior cladding, which is weatherproof even without a separate surface treatment.

Using several different panel sizes brings an interesting rhythm to the facades.

One of the houses has been treated with pigmented wood oil to preserve the original brown tone of thermowood.
The beautiful silver gray tone of the weathered thermowood blends beautifully into the lush, vulcanic surroundings.

Watch the video

Play
Play

Read also

All projects
Sign up for our newsletter
Privacy Policy